DRS 6914
Gjør utleieboligen attraktiv

Skal du leie ut boligen din? Da bør du leie inn en profesjonell fotograf.

En analyse fra 2021 viser at utleiere med profesjonelle bilder i utleieannonsene tjener mer enn andre utleiere i området. Den samme undersøkelsen viser at profesjonelle bilder i utleieannonsene gir opptil 20% flere bestillinger.

Vi har snakket med en av våre kunder om hvorfor han bruker profesjonelle bilder i utleieannonsene sine på Airbnb.no og Finn.no.

DRS 6776

Bjørn Olav Holten, Trondheimsfjorden Eiendomsdrift As, byttet fra private til profesjonelle bilder fordi han ønsker å være helprofesjonell i alt han gjør. Dette byttet har gitt økt lønnsomhet og ført til at han har blitt mer stolt over eiendommene sine.

Received 720289332914839

"Jeg opplever at Inbovi har vært fleksible og mottakelige for spesifikke behov, holdt avtalene sine og er generelt tilgjengelige for kontakt og henvendelser."

Bjørn Olav Holten
Trondheimsfjorden Eiendomsdrift AS
DRS 2702 Edit
DSCF9721

Han opplever økt interesse for utleieannonsene når de har profesjonelle bilder. På spørsmål om de profesjonelle bildene gir han muligheten til å sette en høyere leiepris svarer han:

«Dette er jo alltid vanskelig å vurdere eksakt, men det er ingen tvil om at produkter med en bedre innpakning kan oppnå en høyere pris. Sånn sett mener jeg kostnaden for en profesjonell fotograf er verdt det. Jeg føler meg komfortabel med å øke prisen 10% straks jeg kan vise til proffe bilder.»

VK07239 Edit

Han mener det er flere fordeler med å benytte profesjonell fotograf. Man sparer seg tid ved å sette ut jobben til et profesjonelt firma og man får bilder som gjør at eiendommene fremstår mer attraktive. Man fremstår også mer profesjonell selv og man stikker seg ut i konkurransen med andre utleiere som bruker private bilder. En annen fordel han nevner er at man fremstår mer profesjonell overfor banker, investorer og andre samarbeidspartnere hvis man kan vise til godt gjennomførte annonser.

Vi leverer ofte dronebilder når vi fotograferer utleieboliger for Bjørn Olav. Vi spurte hvilke fordeler det er med å bruke dronebilder i uteleiannonsen.

«Jeg liker dem, selv om de koster en del ekstra. Særlig nyttig hvis man kan markere i bildet akkurat hvor eiendommen ligger. Samme dronebilde kan benyttes for flere eiendommer/annonser hvis de ligger nærme hverandre. Jeg har en eiendom på Bakklandet med et dronebilde, der man også ser Nidelva og Nidarosdomen sammen med det fine landskapet. Det bildet liker jeg veldig godt.»

DJI 0115

Hvilke erfaringer har du gjort deg gjennom å samarbeide med en profesjonell fotograf?

«Foruten det jeg skriver over, så er erfaringen min at man bør forberede seg litt før fotograf kommer. Dette har jeg ikke alltid vært like flink på. Men gjør klart objektet som skal fotograferes, gi klare instrukser om hva man ønsker og forventer, og gi også tillit til fotografen slik at han kan ta seg litt kunstneriske friheter. Da står man bedre stilt til å oppnå bilder man er fornøyd med.»

Skal du leie ut bolig?

​​