droneoperatør
Inbovi inntok TV-ruta med droneflyvning

Bortgjemt, innerst inne i en garasje i Trøndelag, finnes det en liten klubb for mennesker med vidt forskjellig bakgrunn. Klubben består av blant annet en offshorearbeider, en arkitekt og en kirurg. Det som binder dem sammen, er en iboende lyst til å kaste seg ut fra antenner og fjellsider, med fallskjerm på ryggen, samt sansen for et godt karsklag.


Serien var på totalt 7 episoder og gikk i 2018 på MAX og Dplay.

Skjermbilde 2020 11 13 kl 13 15 45

Inbovi reiste landet rundt i hælene på basehoppere

I regi av filmselskapet Ekkofilm var Inbovi gjennom 1,5 år med som droneoperatør og fulgte basehoppere fra Værdal'n Karsk & Base, landet rundt. Ekkofilm ga oss tilbudet om å være droneoperatører i TV-serien, da de trengte en fleksibel aktør med godkjente tillatelser og sertifiseringer. Dette sa vi selvfølgelig ja til. Gjennom produksjonsperioden besteg vi fjorder og fjell, på leting etter storslått natur og bratte fjellsider. Som serien tilsier var dette et fysisk og mentalt krevende oppdrag, da vi stort sett besteg disse toppene selv uten hjelp av helikopter. Heldigvis var ikke dette et problem, da våre droneoperatører er i god fysisk form og vant til å bestige høye fjell.

Inbovi er sertifiserte droneoperatører fra Luftfartstilsynet i kategori RO3, en sertifisering som var nødvendig i produksjonen. Vår fleksibilitet og mulighet til å rykke ut raskt med produksjonen var svært viktig. Basehoppere følger vind og vær, og må derfor vurdere reisene sine nøye. God planlegging gjorde dette mulig.

Dette er et prosjekt vi er stolte og svært takknemlig for å ha vært en del av, og noe vi ser tilbake på med stor glede.

Skrevet av

Victor Kleive
Fotograf / Midt-Norge
victor@inbovi.no
92265436
Les mer om Victor
​​