AU2 A4215
Hvorfor bruke boligfotograf?

Hvorfor skal jeg bruke boligfotograf når jeg skal selge eller leie ut boligen min? Om dette er noe du lurer på, har du kommet til rett sted.

Boligfotografen vet hva han gjør

Bildene i salgsannonsen til en bolig danner førsteinntrykket av boligen. Derfor er det viktig at bildene ser tiltalende ut, og at de fremhever de positive sidene til boligen. Bildene skal overbevise om å komme på visning og må fange oppmerksomheten til de som ser annonsen.

For å vise boligen fra sin beste side trenger man god teknisk kompetanse, en dæsj kreativitet og forståelse for lysforhold, planløsninger og komposisjon. Dette er noen en profesjonell boligfotograf kan.

20220803 113449

Vi har erfart at boligbilder som er tatt uten fotograf kan se slik ut. De er ofte fotografert i øyehøyde og man ser litt ned på rommet.

DSCF8542

Dette bildet er tatt av en boligfotograf og gir et tydeligere bilde av rommet.

20220803 113758

De fleste boliger har mange forskjellige lyskilder, med ulik temperatur og styrke. Det kan føre til at bildene, slik som dette, får en form for misfarging av lyset.

DSCF8580

På dette bildet har fotografen skrudd av lysene i boligen og tilført lys med en blits. Det gjør lyset jevnere og mer flatterende.

20220803 113751

På dette eksempelet viser bildene like mye, men fotografen av bildet til høyre, har hatt mer fokus på rette linjer og komposisjon

DSCF8575

Linjer er rettet og kunstig lys (på gulv og skap) er korrigert eller slått av.

Dronefoto

En annen fordel med å bruke boligfotograf er at vi har kompetanse med dronefoto. Vi bruker ofte drone når vi fotograferer boliger. Dronebildene klarer å fremheve boligens beliggenhet på en god måte og man kan ta bilder som ikke er mulig å ta fra bakken.

DRS 6204

Dette bygget ble fotografert uten og med drone. Dette bildet, fotografert uten drone, viser ikke utformingen til bygget og området rundt. Det er undervinklet.

DJI 0152 HDR

Ved å få kameraet opp fra bakken kan man fotografere to hele sider av bygget samtid. I tillegg slipper man forstyrrelser i forgrunnen, som for eksempel trafikk og skilt.

Hvor det er viktig å få frem tomt og nærmiljø, er drone et nyttig verktøy. Bildene nedenfor er ett godt eksempel på dette:

VK08844 Edit

Her har fotografen forsøkt å vise frem beliggenhet og hage på samme bilde, uten drone. Det er ett fint bilde, men man får ikke noe særlig inntrykk av størrelse, utforming og nærmiljø.

DJI 0038

Dette bildet er tatt med drone fra samme vinkel. Her får man bedre overblikk over tomta og ser tydelig at den ligger i nærheten av både fjord og by.

A7 M02155
DJI 0372

På boliger som ligger over bakkenivå er drone et godt hjelpemiddel for å vise balkonger og takterrasser. På bildene over viser dronebildet til høyre størrelsen på takterrassen og utsikten veldig tydelig. Bildet til venstre er tatt uten drone og gir ikke samme innblikk i hvordan takterrassen faktisk er utformet.

1 C6 A4269

Mange tenker ofte på bilder fra høyden når man tenker på dronebilder. Men man kan også bruke dronen til å ta bilder man vanligvis ikke ville fått tatt. Disse bildene er et godt eksempel på dette.

DJI 0504

Med dronen kan man fly over vannet å komme seg lengre unna boligen.

​​