Stromdalspynten Eksterior Vinkel 11 Hage v5 3destate no
Dronefoto og 3D-illustrasjoner av bygninger

Dronefoto har åpnet opp en verden av muligheter innenfor arkitektur og byggeindustrien. Ved å bruke dronefoto til 3D-illustrasjoner av bygninger og lignende, kan man skape realistiske fremstillinger for fremtidige prosjekter. Vår erfarne dronepilot Daniel, deler kunnskap og svarer på noen spørsmål om dette temaet.

Stromdalspynten Balkong H11 04 01 v3 3destate no

Vi tok bilder til Seltor Boligs prosjekt Strømdalspynten. De ønsket bilder som viste utsikten fra der hver etasje ville bli bygd.

Hva er noen av fordelene ved å bruke droner til å fotografere for 3D-illustrasjoner?

Den største fordelen med dronen er at du kommer deg opp i høyden. Med et tradisjonelt kamera kan du fort støte på hindringer i terrenget som gjør det utfordrende å få den vinkelen arkitekten ønsker. Dette kan inkludere trær, vann eller andre bygninger. Ved å bruke en drone får man imidlertid større frihet til å velge vinklene på bildene og man kan enkelt unngå slike hindringer. Dronen blir dermed et verdifullt verktøy for å vise bygningen i det miljøet den er ment å stå i når den er ferdigstilt.

DRS 0861 Forbedret NR Rediger

Hvilken informasjon trenger du fra kunden for å gi et godt pristilbud?

For å kunne gi et pristilbud, er det en fordel med god informasjon fra kunden. Samtidig er vi åpne for å bidra med våre faglige råd og forslag for å sikre at oppgaven blir utført på best mulig måte. Vi trenger opplysninger om hvilke vinkler og høyder kund ønsker at bildene skal tas i. I tillegg trenger vi beskrivelse av hva de ønsker å framheve med tomten, samt hvilken stil eller teknisk utførelse de ønsker. Er det, for eksempel, ønskelig med 360-bilder, vanlig dronefoto eller film. Hvis det er behov for utsiktsbilder fra hver etasje i den 3D-illustrerte bygningen, trenger vi en beskrivelse av de eksakte høydene der bildene skal tas fra.

AU2 A9881 2

Før og etter 3D-illustrasjonen er lagt inn i bildet.

IMG 1884

Hvordan sikrer du nøyaktighet og presisjon?


1. Forberedelse og planleggingPlanlegge oppdraget før man drar ut for å fotografere. Se på kart og terreng, identifisere potensielle hindringer og hvordan det vil påvirke de bildene man skal ta.
2. Se for seg sluttproduktTenk fremover og visualisere hvordan det endelige resultatet skal se ut. Fokuser på å få riktige vinkler og perspektiver under fotograferingen, selv om terrenget eller omgivelsene er veldig ulikt det forventede resultatet av illustrasjonen.
3. Kalibrering og presisjon:Det er viktig at dronen er kalibrert. 3D-illustratøren trenger korrekt informasjon i bildenes metadata for å gjøre illustrasjonene så gode som mulig.

Dronefilmer kan også brukes for å lage 3D-illustrasjoner. Denne videoen viser en illustrasjon av den nye Nidarøhallen i Trondheim.

Hvorfor bruke Inbovi?

Inbovi har bred erfaring med å levere ulike typer underlag for 3D-illustrasjoner, inkludert film, 360-bilder, panorama og enkeltbilder av utsikt. Vår erfaring innen denne typen dronefotografering gjør oss i stand til å komme med forslag til vinkler som vil skape gode 3D-illustrasjoner og at vi lettere forstår deres ønsker. Det gjør oss effektive og konkurransedyktige når det gjelder pris.

Aspvegen 7 Edit Edit

3D-illustrasjon som er laget med dronebilde som underlag.

Trenger du underlag til din neste 3D-modell?

​​