Trafikkanalyse med drone
COWI

Når COWI ble tildelt oppdraget fra Trondheim Kommune å analysere trafikken i hovedfartsåren Elgeseter, ble Inbovi hyret inn som droneoperatør for å gjennomføre et omfattende og banebrytende oppdrag. Dette hadde aldri blitt gjort i Norge noen gang tidligere.

Data som blant annet hastighet, sporing og type transportmiddel ble hentet ut fra videoen.

StedElgeseter, Trondheim
OppdragsgiverCOWI Norge AS
Oppdragstype
Trafikkanalyse med drone

Tid medgått i luften

15 timer
Kamera/utstyr
DJI Inspire 2 / Zenmuse x5 / Laowa 7,5 mm f:2.0


COWI besitter sitt eget stordataverktøy for innsamling av trafikkdata, Data from Sky. Gjennom dronefilm og avanserte analyser, samles store mengder trafikkdata inn. Denne brukes til å gi en bedre forståelse av dagens trafikksituasjon.

Drone som verktøy

I videoen kan du se at dataprogrammet Data From Sky klarer å skille mellom ulike trafikanter. Programmet klarer også å følge trafikanten bak bygninger, gjennom underganger og bak trær. Dette gjør Data From Sky godt egnet til å analysere trafikken til fremtidige utbedringer av trafikkflyt eller byplanlegging. Alternativet er manuell telling av trafikken, noe som er svært krevende da det er vanskelig å fange opp alle bevegelser i ett område på samme tid.

Bruk av riktig objektiv

Man ser raskt forskjell på hvordan de forskjellige trafikantene beveger seg i trafikkbildet ved å følge spormønsteret. I videoen har buss fått rød markering, syklister blå og biler grønn. For å dekke mest mulig av Elgeseter, benyttet vi en ekstrem vidvinkellinse, dette kombinert med et kamera av høy kvalitet gjør at programmet kan analysere flere kryss samtidig.

Oppdraget ble gjennomført til avtalt tid og pris.

Marianne Contact

"Inbovi er en god samarbeidspartner. De er løsningsorienterte, tilpasser seg våre behov og leverer med høy kvalitet."

Marianne Flø
COWI

Har du en lignende prosjekt du trenger hjelp med?

​​