DSCF7769 Edit
6 råd til bedre boligbilder i vinterhalvåret

Å fotografere på vinterhalvåret byr på utfordringer vi ikke har om sommeren. For et optimalt resultat er det viktig for deg som megler å vite hvordan fotografen tenker.

Nå tenker du sikkert, «Jaha, dette sier seg jo selv?». Men neida, dette er faktisk utfordringer vi som fotografer møter titt og ofte ute hos boligselgere. Dette bør du som megler derfor være ekstra bevisst på.

Dropp julepynt og påskeegg

Ja, høytidsdekorasjoner er fint og det hender at vi opplever at julepynt benyttes som en effekt til å skape en stemning, men husk at bildene også må kunne brukes når julen er ferdig. Gjerne bevisstgjør selger på dette.

Anbefal selger å delta i bildene

Vi skjønner at selgere kan føle dette som litt ubekvemt, men vi ser at bruk av selgere i bildene skaper en følelse av hvordan det er å bo i boligen. Vi bruker gjerne bilder hvor selger henter ved for å fyre i peisen, eller lager en varm kopp kaffe på kjøkkenet for å sette seg ute i vinterhagen. Slikt skaper interesse.

Vær tidlig ute med å bestille fotografering

I vinterhalvåret har vi som kjent begrenset med dagslys. Er hensikten å vise frem boligen i naturlig lys, som ofte er ekstra viktig i boliger med store vindusflater, bør man påse å gjennomføre fotograferingen i det tidsrommet når solen er på sitt høyeste. Man bør derfor være tidlig ute for å sikre seg tidspunktet. Dette har ingenting med kapasitet å gjøre, men den begrensete mengden med dagslys.

Anbefal å fjern snø og hent frem utemøblement

Utebildene ser mye mer innbydende ut når innkjørsel, balkong, veranda og uteplatt er ryddet for snø. Dette får også bedre frem fasade og utearealet. Dette gjør at fotografen får flere vinkler å velge mellom under fotograferingen. Når man først har fått fjernet snøen på terrassen, kan det være fint å fylle den med hagemøblene igjen.

Påse at alle lys fungerer

I mørketiden er det ekstra viktig at alle pærer og lys virker, da vi som fotografer benytter dette som en rekvisitt eller effekt i et bilde for å skape stemning. Ofte er det ikke tid til å kjøpe dette når vi har ankommet boligen. Dette benytter vi spesielt mye ved kveldsfotografering, både inne og ute. Be derfor selger om å se over alle pærer og få de til å utbedre eventuelle elektriske feil.

Anbefal kveldsfotografering til selger

Mørketiden byr på gode muligheter for å skape ekstra interesse for boligen, da kveldsbilder skiller seg ut i en boligannonse. Det er enklere å skape en stemning ved å bruke lys som en effekt. Kveldsbilder skaper i mange tilfeller mer kreativitet og spillerom for fotografen.

DSC00679 Edit

Utelys er slått på og gir en flott effekt i bildet

DSC00667

Peisen er tent og skaper en lun og god stemning

Skrevet av

Victor Kleive
Fotograf / Midt-Norge
victor@inbovi.no
92265436
Les mer om Victor
Cecilia Sørli Østhus
Markedskoordinator / Nasjonalt
cecilia@inbovi.no
919 01 633
Les mer om Cecilia

Inbovi følger gjeldende råd og informasjon fra Folkehelseinstituttet (FHI).

​​